Over st. anneke

Sinds 1969 al stroomt bij St. Anneke het bier uit de kranen.

Heel even werd de naam gewijzigd maar in 2005 namen Maartje en Pierre het café over en werd St. Anneke in ere hersteld. Al gaat ze in de volksmond tegenwoordig als Anneke door het leven. En dat staat haar goed.

Voel je welkom en kom snel een keer borrelen, lunchen of dineren. Geniet met volle teugen van al het lekkers wat Anneke te bieden heeft!

Onze locatie

Je vindt ons café in Nijmegen in het karakteristieke witte pand op de hoek St. Annastraat en Fransestraat. Kan niet missen. Er zomaar aan voorbij lopen is bijna onmogelijk. “Het terras heeft een aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport van de Café Top100. Binnen is het altijd gezellig en knus. Een prachtige mix tussen bourgondisch eetcafé en hippe kroeg.

Diner

Tegen de avond tovert onze kok allerlei lekkere gerechtjes uit de keuken. ‘Smaakvolle eenvoud’ is misschien wel de juiste omschrijving van wat er op de kaart staat. Je kunt kiezen voor goed gevulde maaltijdsalades, heerlijke vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Mijn favoriet is nog altijd de mega-carpaccio!

Het team

Het hele team van Anneke heeft een ongeëvenaarde passie voor gastronomie, gastvrijheid en gezelligheid. Je wordt bij ons gezien. Bieren komen fris op tafel in schone glazen en wat we uit de keuken toveren is altijd vers. We hebben er lol in en dat stralen we uit. Aan het roer staan Maartje en Pierre, zij hebben zoals je dat noemt echt horeca bloed. St Anneke draait al sinds 2005 onder hun bezielende leiding en is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen.

Pierre

Barman

Pierre ook wel ’Pietje’’ genoemd is al sinds 2005 trotse eigenaar van Anneke. Als hij niet aan het werk is, dan kun je hem vaak voor de bar vinden met gasten, vrienden en natuurlijk een ijskoude fluit. Als de zon achter de huizen van de St. Annastraat daalt, dan zet hij graag een lekker plaatje op!

Maartje

Barvrouw

Maartje is samen met Pierre sinds 2005 dit mooie Anneke avontuur aangegaan. Samen zijn zij een top Duo voor en achter de bar! Naast Pierre is haar grote liefde een goede kop koffie. Ga lekker zitten en dan zorgt Maartje voor de rest.

Sjoerd

Barman

Met een bak ervaring in de horeca kwam Sjoerd bij ons binnen als bedrijfsleider. Met zijn vele gekke stemmetjes maakt hij ons altijd aan het lachen. Bij drukte is Sjoerd de rust zelve, dit draagt hij dan ook over op de rest van het personeel. Wist je trouwens al dat hij Anneke's enige motorrijder is?

Marthe

Barvrouw

De gezelligheid vanuit de Achterhoek weet Marthe wel mee te nemen naar Anneke. Haar niet zo geheime talent is rappen op de muziek van Bruno Mars en Eminem. In de zomer gaat Marthe graag op pad naar het buitenland om families te leren surfen. Deze avonturier is altijd in voor Annekes gezelligheid (achter de bar en voor de bar)!

Pepijn

Barman

Onze Nijmeegse parel. Met zijn Mini Cooper, merkkleding en goed zittende haar is Pepijn de Anneke ijdeltuit. Ook is hij de enige echte allemansvriend binnen het team en voor de gasten. Pepijn trekt hierdoor alle gezelligheid en ongein aan. Heb jij hem al stralend rond zien lopen?

Jens

BARMAN

De herriemaker en charmeur van Anneke! Zo hard als hij kan schreeuwen, zo hard kan hij lopen. Met dit talent op zak schrijft hij zich regelmatig spontaan in voor marathons en extreme hardloopwedstrijden. Daarnaast krijgt hij met zijn raadsels altijd iedereen aan het lachen. Een echte aanwinst voor ons team dus!

Hanne

BARVROUW

Zodra er een hond tevoorschijn komt bij Anneke is Hanne verkocht! Maar ze is er natuurlijk niet alleen voor de viervoeters, ook met gasten gaat ze gezellig een gesprek aan. Ze pakt de microfoon er graag bij om karaoke liedjes te zingen, heb jij haar engelenstem al door de speakers gehoord?

Sam

Barman

Sam is onze vriend uit Twente. Hij is de meest nuchtere persoon die je bij ons aan het werk zult zien! In het weekend zet hij zij beste beentje voor in het Anneke voetbalteam, maar hij heeft meer succes tijdens de derde helft met pitchers witbier. Gelukkig blijft hij altijd lachen!

Emma

Barvrouw

Emma is altijd in voor een grapje en niks is haar te gek. Daarnaast weet deze gezellige meid altijd iedereen te verleiden met haar dans en zangkunsten en doet dit dan het liefst op de muziek van K3! Vraag jij haar mee de dansvloer op?

Bob

BARMAN

100% Bob, kenmerkend voor deze barman? Wij denken van niet. Deze echte Brabander heeft plezier in alles wat hij doet. Hij geniet het meest als iedereen bij Anneke een goed gevuld glas op tafel heeft staan. Bob vindt klok lezen nog wat lastig, hierdoor is hij voornamelijk in de avonduren achter de bar te vinden. Kom jij een biertje drinken bij onze 100% Bob?

Alexander

BARMAN

Onze goedlachse Alexander! Hij is soms lekker onhandig, maar doet ook erg zijn best om iedereen met een glimlach te zien vertrekken. We zijn hem dan ook regelmatig kwijt als hij zich weer eens heeft aangesloten bij de gasten. Als je iemand op een wielrenfiets aan ziet komen racen, dan is het deze jongen! Want hij is ook nog erg sportief.

Aniek barvrouw biertap

Aniek

BARVROUW

Aniek houdt van spontane dingen. Druk als ze is, vindt ze toch nog tijd om bij ons te werken en neemt dan ook nog is heel veel gezelligheid met zich mee! Dit bezige bijtje is niet vies van een grapje. Ze schijnt zelfs een stiekeme BN'er te zijn, heb jij haar al in een tv show gezien?

Millie

BARVROUW

Millie is gloednieuw in ons team, maar daar is helemaal niks van te merken! Na fulltime in de horeca gewerkt te hebben, heeft ze haar Haarlemse leventje ingeruild voor het studentenleven in Nijmegen. Als fanatieke festivalganger weet zij wel een feestje te bouwen. Laat je niet misleiden door haar onschuldige blonde lokken, want Millie zal de eerste zijn die op de bar staat de dansen!

Gijs

BARMAN

De enige echte Anneke DJ! Met zijn draaikunsten zorgt hij ervoor dat het bij Anneke elke zondag één groot feest is. De oplettende gasten zullen hem dan ook regelmatig met zijn heupen zien bewegen, want dat kan hij als geen ander!

Rick

Chef

Onze chef! Dankzij hem blijft het team up tempo! Als je onze Rick in de keuken ziet staan weet je niet wat er gebeurt… hij vliegt door de minikeuken om alle gerechten zo snel mogelijk op tafel te krijgen. Zowel van gasten als Anneke zelf ‘’complimenten aan de chef!’’

Inge

Keuken

Naast dat Inge veel tijd door brengt bij de hockey club, is ze bij ons ook veel in de keuken te vinden. Ze houdt van structuur en zorgt voor de beste hits door haar speaker in de keuken. Wanneer zij vóór de bar staat zul je haar met een Witte Trappist of een Spatje King in de hand zien. Heb jij haar heerlijk klaargemaakte gerechten al geproefd?

Senne

Keuken

Senne is onze jongste werkneemster, maar dat zou je niet zeggen als je haar in de keuken ziet staan. Senne weet wel van aanpakken, ze zorgt er voor dat het hele personeel haar orders opvolgt

Pieter

Keuken

Op het feit dat Pieter bij ons in de keuken is komen werken zijn we stiekem wel een beetje trots. In de corona periode heeft deze jongen namelijk zijn eigen bedrijfje gehad. Aan huis koken voor ouderen. Niet alleen een goede kok dus maar ook een hart van goud!