Over st. anneke

Sinds 1969 al stroomt bij St. Anneke het bier uit de kranen.

Heel even werd de naam gewijzigd maar in 2005 namen Maartje en Pierre het café over en werd St. Anneke in ere hersteld. Al gaat ze in de volksmond tegenwoordig als Anneke door het leven. En dat staat haar goed.

Voel je welkom en kom snel een keer borrelen, lunchen of dineren. Geniet met volle teugen van al het lekkers wat Anneke te bieden heeft!

Onze locatie

Je vindt ons café in Nijmegen in het karakteristieke witte pand op de hoek St. Annastraat en Fransestraat. Kan niet missen. Er zomaar aan voorbij lopen is bijna onmogelijk. “Het terras heeft een aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport van de Café Top100. Binnen is het altijd gezellig en knus. Een prachtige mix tussen bourgondisch eetcafé en hippe kroeg.

Diner

Tegen de avond tovert onze kok allerlei lekkere gerechtjes uit de keuken. ‘Smaakvolle eenvoud’ is misschien wel de juiste omschrijving van wat er op de kaart staat. Je kunt kiezen voor goed gevulde maaltijdsalades, heerlijke vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Mijn favoriet is nog altijd de mega-carpaccio!

Het team

Het hele team van Anneke heeft een ongeëvenaarde passie voor gastronomie, gastvrijheid en gezelligheid. Je wordt bij ons gezien. Bieren komen fris op tafel in schone glazen en wat we uit de keuken toveren is altijd vers. We hebben er lol in en dat stralen we uit. Aan het roer staan Maartje en Pierre, zij hebben zoals je dat noemt echt horeca bloed. St Anneke draait al sinds 2005 onder hun bezielende leiding en is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen.

Pierre

Barman

Pierre ook wel ’Pietje’’ genoemd is al sinds 2005 trotse eigenaar van Anneke. Als hij niet aan het werk is, dan kun je hem vaak voor de bar vinden met gasten, vrienden en natuurlijk een ijskoude fluit. Als de zon achter de huizen van de St. Annastraat daalt, dan zet hij graag een lekker plaatje op!

Maartje Houben

Barvrouw

Maartje is samen met Pierre sinds 2005 dit mooie Anneke avontuur aangegaan. Samen zijn zij een top Duo voor en achter de bar! Naast Pierre is haar grote liefde een goede kop koffie. Ga lekker zitten en dan zorgt Maartje voor de rest.

Rutger

Barman

Rutger en Anneke kennen elkaar al een tijdje. Ze hebben elkaar zien groeien en hebben samen veel meegemaakt. Als een soort grote broer is hij met veel plezier de bedrijfsleider. Wat Anneke, Anneke maakt? Het geweldige terras, personeel maar het allermooist zijn natuurlijk dé gasten.

Martine

Barvrouw

Martine is het zonnetje van Anneke! Ze is altijd vrolijk en staat elke dag klaar om er een top dag of avond van te maken. Als je Martine ziet, dan weet je zeker dat je niet droog komt te staan.

Pepijn

Barman

Al lang voordat Pepijn het team kwam versterken, had hij al een grote passie voor (de tap van) Anneke. Hij was er sowieso al elke zondag te vinden. Inmiddels werkt Pepijn met veel plezier bij het leukste café van Nijmegen, waar hij keer op keer zijn “skills” laat zien!

Marthe

Barvrouw

De sportvrouw van Anneke! Na jarenlang in de sportbranche te hebben gewerkt, hebben we haar van het terras geplukt en bij ons aan het werk gezet. Dit was een topkeuze, want onze Marthe is super! Alles loopt als een trein wanneer zij de avond draait.

Charan

Barman

Met zijn enorme bos krullen is onze Charan niet te missen. Altijd vrolijk staat hij achter de bar te knallen. Hij heeft dat dan ook binnen een mum van tijd geleerd. Timemanagement is nog een tweede… iedere 10 minuten te laat betekent een shotje, toch?

Quint

Barman

Onze Brabander! Niet gek als je hem soms niet verstaat, dat doen wij af en toe ook niet. Maar Brabanders brengen gezelligheid mee… net als onze Quint. Altijd leuk en gezellig als hij er is!

Emma

Barvrouw

Deze jongedame wordt stiekem graag geplaagd door Anneke, want wat kan ze serieus kijken. Maar schijn bedriegt! Onze gezellige Emma is altijd in voor een grapje!

Daan

Barman

Daan, ons guppie! Zo lekker dromerig dat hij kan zijn en dan is hij ook nog eens een echte horecatopper! Voor zijn leeftijd heeft deze jongen een bult horecaervaring. Hij kan dan ook met trots zeggen dat hij onze jongste sluiter ooit is.

Roos

Barvrouw

We hebben er weer een gezellige, knappe jonge dame bij! Roos is in haar vrije tijd veel in de sportschool te vinden en die gespierde armen komen ons goed van pas! Naast zware dienbladen kunnen dragen staat Roos bij ons bekend om haar nuchterheid. “Doe maar gewoon kalm.”

Nolan

Barman

Met Nolan het altijd feest in huis. Vooral als hij samen met zijn vriend Pepijn aan het werk is dan kan de lol niet op. Komt je biertje pas veel te laat aan? Waarschijnlijk staat hij dan weer te schaterlachen achter de bar! Ga gezellig bij hem aan de bar zitten en je hebt de avond van je leven!

Tara

Barvrouw

Tara is dé grootste kletskous van de club. Heb je zin in een babbeltje? Dan moet je bij Tara zijn! Naast een kletsen is ze ook haar DJ kunsten aan het oefenen. Wie komt straks swingen op de lekkere plaatsjes die ze draait?

Maartje

Barvrouw

Deze topper werkt nu al een behoorlijke tijd bij ons en wat zijn we blij met haar! Deze dame houdt altijd het hoofd koel en staat met twee uur slaap achter de rug net zo vrolijk op het terras als onze collega’s. Maartje gaat maar door! Wie nodigt haar uit om een drankje te drinken, zodat ze even kan bijkomen?

Rick

Chef

Onze chef! Dankzij hem blijft het team up tempo! Als je onze Rick in de keuken ziet staan weet je niet wat er gebeurt… hij vliegt door de minikeuken om alle gerechten zo snel mogelijk op tafel te krijgen. Zowel van gasten als Anneke zelf ‘’complimenten aan de chef!’’

Luuk

Kok/Barman

Onze multi-inzetbare Luuk! Hoewel hij meer in de keuken te vinden is, kan je hem ook achter de bar aantreffen. Dit gebeurt niet vaak omdat hij liever aan de andere kant van de bar staat. Pilsjes drinken en sfeer maken zijn dan ook zijn grote kwaliteiten!

Dagmar

Kok

Onze tweede man/vrouw in de keuken. Wat zijn we blij met haar! Dankzij Dagmar worden alle puntjes op de i gezet. Ze werkt niet alleen strak en geordend maar zorgt vooral voor een fantastische sfeer in het team. Onder het genot van een heerlijke Rodebach schuift iedereen graag aan bij Dagmar!

Meike

Kok

Meike, een echte schat! Over Meike kunnen we geen slecht woord verzinnen. Al die liefde proef je ook terug in de gerechten die ze maakt! Welke date je ook meeneemt, met de gerechten van Meike hangt de liefde in de lucht.

Guus

Kok

Onze nieuwste aanwinst! De lunch draaien doet deze jongen het liefste. Helemaal in zijn element maakt hij de lekkerste broodjes klaar en zorgt hij dat de keuken gereed is voor de avondploeg. In een korte tijd is deze jongen onmisbaar geworden!