Over st. anneke

Sinds 1969 al stroomt bij St. Anneke het bier uit de kranen.

Heel even werd de naam gewijzigd maar in 2005 namen Maartje en Pierre het café over en werd St. Anneke in ere hersteld. Al gaat ze in de volksmond tegenwoordig als Anneke door het leven. En dat staat haar goed.

Voel je welkom en kom snel een keer borrelen, lunchen of dineren. Geniet met volle teugen van al het lekkers wat Anneke te bieden heeft!

Onze locatie

Je vindt ons café in Nijmegen in het karakteristieke witte pand op de hoek St. Annastraat en Fransestraat. Kan niet missen. Er zomaar aan voorbij lopen is bijna onmogelijk. “Het terras heeft een aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport van de Café Top100. Binnen is het altijd gezellig en knus. Een prachtige mix tussen bourgondisch eetcafé en hippe kroeg.

Diner

Tegen de avond tovert onze kok allerlei lekkere gerechtjes uit de keuken. ‘Smaakvolle eenvoud’ is misschien wel de juiste omschrijving van wat er op de kaart staat. Je kunt kiezen voor goed gevulde maaltijdsalades, heerlijke vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Mijn favoriet is nog altijd de mega-carpaccio!

Het team

Het hele team van Anneke heeft een ongeëvenaarde passie voor gastronomie, gastvrijheid en gezelligheid. Je wordt bij ons gezien. Bieren komen fris op tafel in schone glazen en wat we uit de keuken toveren is altijd vers. We hebben er lol in en dat stralen we uit. Aan het roer staan Maartje en Pierre, zij hebben zoals je dat noemt echt horeca bloed. St Anneke draait al sinds 2005 onder hun bezielende leiding en is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen.

Pierre

Barman

Pierre ook wel ’Pietje’’ genoemd is al sinds 2005 trotse eigenaar van Anneke. Als hij niet aan het werk is, dan kun je hem vaak voor de bar vinden met gasten, vrienden en natuurlijk een ijskoude fluit. Als de zon achter de huizen van de St. Annastraat daalt, dan zet hij graag een lekker plaatje op!

Maartje Houben

Barvrouw

Maartje is samen met Pierre sinds 2005 dit mooie Anneke avontuur aangegaan. Samen zijn zij een top Duo voor en achter de bar! Naast Pierre is haar grote liefde een goede kop koffie. Ga lekker zitten en dan zorgt Maartje voor de rest.

Martine

Barvrouw

Martine is inmiddels de langst werkende kracht bij Sint Anneke en ze is het nog lang niet zat! Samen met Pierre en Maartje zorgt ze er voor dat de zaken bij Anneke geregeld zijn en gasten met een lach op hun gezicht binnen komen en weer vertrekken.

Sam

Barman

Sam onze vriend uit Enschede. Ooit een fanatiek voetballer maar sinds hij bij ons werkt een groter liefhebber van de derde helft. Aan het café leven moest hij even wennen want deze jongen is gewend om in de keet te zitten maar daar is inmiddels niks meer van te merken!

Pepijn

Barman

Al lang voordat Pepijn het team kwam versterken, had hij al een grote passie voor (de tap van) Anneke. Hij was er sowieso al elke zondag te vinden. Inmiddels werkt Pepijn met veel plezier bij het leukste café van Nijmegen, waar hij keer op keer zijn “skills” laat zien!

Marthe

Barvrouw

De sportvrouw van Anneke! Na jarenlang in de sportbranche te hebben gewerkt, hebben we haar van het terras geplukt en bij ons aan het werk gezet. Dit was een topkeuze, want onze Marthe is super! Alles loopt als een trein wanneer zij de avond draait.

Charan

Barman

Met zijn enorme bos krullen is onze Charan niet te missen. Altijd vrolijk staat hij achter de bar te knallen. Hij heeft dat dan ook binnen een mum van tijd geleerd. Timemanagement is nog een tweede… iedere 10 minuten te laat betekent een shotje, toch?

Emma

Barvrouw

Deze jongedame wordt stiekem graag geplaagd door Anneke, want wat kan ze serieus kijken. Maar schijn bedriegt! Onze gezellige Emma is altijd in voor een grapje en een dansje op de bar!

Daan

Barman

Daan, ons guppie! Zo lekker dromerig dat hij kan zijn en dan is hij ook nog eens een echte horecatopper! Voor zijn leeftijd heeft deze jongen een bult horecaervaring. Hij kan dan ook met trots zeggen dat hij onze jongste sluiter ooit is.

Alexander

BARMAN

Onze goedlachse Alexander! Geen enkel klusje is hem te gek en lui zijn staat niet in zijn woordenboek. Daarom zijn wij ook zo ontzettend blij dat hij ons team is komen versterken. Zo leuk onhandig hij nog kan zijn, hoe hard hij zijn best doet om iedereen met een glimlach weer te zien vertrekken. Anneke is trots deze jongen alle kneepjes van het horecavak te mogen bijbrengen!

Jens

BARMAN

Jens kennen we bij Anneke al een tijdje! Iedere woensdagavond zit hij samen met zijn jongens van Widukind bij ons op het terras. Als jij je af vraagt wie die herriemaker altijd is… Jens! Zo hard als hij kan schreeuwen, zo hard kan hij lopen. Met zijn horeca-ervaring en altijd goede moed een echte aanwinst voor Anneke! Met name het een aanwinst voor ons vrouwelijk personeel 😉

Hanne

BARVROUW

Een beetje gek is niet gek. Ze lijkt zo onschuldig maar ondertussen… Met al een bulk horecaervaring op zak kwam Hanne Anneke binnen wandelen en ze is inmiddels niet meer weg te denken. Van een feestje bouwen is deze dame niet vies. Wie feest er met haar mee?

Koen

Barman

Koen, ons boefje van het stel! Met zijn glimlach weet hij alle dames bij Sint Anneke in te palmen. Maar naast een womanizer is Koen een ontzettend gezellige barman. Welke dames komen gezellig een drankje drinken?

Barbara

BARVROUW

Barbara is niet vies van een klein feestje! Het liefst gaat ze iedere avond de binnenstad onveilig maken. Met haar 18 jaar een van onze jongste barvrouwen van dit moment. Ken jij Barbara al?

Maartje

Barvrouw

Ja je ziet het goed! We hebben niet één maar twee Maartjes. Allebei zijn ze harde werkers! Maartje heeft naast haar werk bij Anneke namelijk nóg twee baantjes. Wie weet hoe ze dat volhoudt?

Bob

BARMAN

Bob werkte stiekem al bij ons voordat hij was aangenomen. Regelmatig kwam hij tegen sluitingstijd meehelpen met opruimen en dronk gezellig een sluitdrankje mee. We zijn blij dat we hem hebben kunnen overhalen om vaker te komen dan regelmatig!

Floor

BARVROUW

Floor zocht helemaal geen baan toen ze toch overgehaald werd om een dag mee te komen draaien en ze het stiekem toch wel heel erg leuk vond. Heb je al onze mooi geschreven krijtborden al gezien? Een van de geheime kwaliteiten van deze topper!

Rick

Chef

Onze chef! Dankzij hem blijft het team up tempo! Als je onze Rick in de keuken ziet staan weet je niet wat er gebeurt… hij vliegt door de minikeuken om alle gerechten zo snel mogelijk op tafel te krijgen. Zowel van gasten als Anneke zelf ‘’complimenten aan de chef!’’

Inge

Keuken

Inge heeft al wat jaartjes horeca-ervaring achter de rug. We zijn dan ook heel blij dat we haar een van onze vaste krachten mogen noemen. Inge is naast haar uurtjes in de keuken ook vaak gezellig aan de bar te vinden. Leuk!

Nikki

KEUKEN

Nikki is niet meer weg te denken bij Anneke. We hebben haar een half jaar moeten missen omdat ze Amerika ging verkennen maar wát zijn we blij dat ze weer terug is. Nikki is met haar goede moed niet meer weg te denken uit onze keuken!

Guusje

Keuken

Wat een harde werker is ons Guusje! We vinden haar zowel achter de bar als in de keuken terug. Ze is het vaakst in de keuken te vinden maar met een beetje geluk draait ze voor ook mee!

Senne

Keuken

Senne is een van onze jongste werknemers. Dit zou je niet zeggen als je haar in de keuken ziet staan. Senne zorgt er wel voor dat iedereen bezig blijft. Wat een topper!

Pieter

Barman

Op het feit dat Pieter bij ons in de keuken is komen werken zijn we stiekem wel een beetje trots. In de corona periode heeft deze jongen namelijk zijn eigen bedrijfje gehad. Aan huis koken voor ouderen. Niet alleen een goede kok dus maar ook een hart van goud!