Over st. anneke

Sinds 1969 al stroomt bij St. Anneke het bier uit de kranen.

Heel even werd de naam gewijzigd maar in 2005 namen Maartje en Pierre het café over en werd St. Anneke in ere hersteld. Al gaat ze in de volksmond tegenwoordig als Anneke door het leven. En dat staat haar goed.

Voel je welkom en kom snel een keer borrelen, lunchen of dineren. Geniet met volle teugen van al het lekkers wat Anneke te bieden heeft!

Onze locatie

Je vindt ons café in Nijmegen in het karakteristieke witte pand op de hoek St. Annastraat en Fransestraat. Kan niet missen. Er zomaar aan voorbij lopen is bijna onmogelijk. “Het terras heeft een aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport van de Café Top100. Binnen is het altijd gezellig en knus. Een prachtige mix tussen bourgondisch eetcafé en hippe kroeg.

Diner

Tegen de avond tovert onze kok allerlei lekkere gerechtjes uit de keuken. ‘Smaakvolle eenvoud’ is misschien wel de juiste omschrijving van wat er op de kaart staat. Je kunt kiezen voor goed gevulde maaltijdsalades, heerlijke vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Mijn favoriet is nog altijd de mega-carpaccio!

Veilig en toch ook gewoon Anneke

Het gaat even allemaal net iets anders dan ´normaal´. Alles is wel nog net zo lekker als je van ons gewend bent, alleen hebben ook wij ons te houden aan de corona maatregelen. Zo mogen we buiten maximaal 50 gasten ontvangen en binnen 30. We hanteren een maximale groepsgrootte van 4 personen (kids t/m 12 jaar tellen niet mee). Kom je met een gezelschap uit één huishouden dan mag dat aan 1 tafel. Kom je met collega’s, je beste vriendinnen of je sportmaatjes, dan wordt 1,5 meter afstand gehanteerd.

Alle reeds bestaande maatregelen blijven in tact. Zo doen we bij aankomst in het café een gezondheidscheck, vragen we je om je handen te desinfecteren en je te registeren.

 

Reserveer aan de deur!

Je kunt bij ons gewoon aan de deur reserveren voor een tafeltje binnen/buiten, kom dus gezellig langs! Heb je vragen, bel of stuur ons dan een mailtje. Tot snel.

Het team

Het hele team van Anneke heeft een ongeëvenaarde passie voor gastronomie, gastvrijheid en gezelligheid. Je wordt bij ons gezien. Bieren komen fris op tafel in schone glazen en wat we uit de keuken toveren is altijd vers. We hebben er lol in en dat stralen we uit. Aan het roer staan Maartje en Pierre, zij hebben zoals je dat noemt echt horeca bloed. St Anneke draait al sinds 2005 onder hun bezielende leiding en is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen.

Pierre

Barman

Pierre ook wel ’Pietje’’ genoemd is al sinds 2005 trotse eigenaar van Anneke. Als hij niet aan het werk is, dan kun je hem vaak voor de bar vinden met gasten, vrienden en natuurlijk een ijskoude fluit. Als de zon achter de huizen van de St. Annastraat daalt, dan zet hij graag een lekker plaatje op!

Maartje Houben

Barvrouw

Maartje is samen met Pierre sinds 2005 dit mooie Anneke avontuur aangegaan. Samen zijn zij een top Duo voor en achter de bar! Naast Pierre is haar grote liefde een goede kop koffie. Ga lekker zitten en dan zorgt Maartje voor de rest.

Rutger

Barman

Rutger en Anneke kennen elkaar al een tijdje. Ze hebben elkaar zien groeien en hebben samen veel meegemaakt. Als een soort grote broer is hij met veel plezier de bedrijfsleider. Wat Anneke, Anneke maakt? Het geweldige terras, personeel maar het allermooist zijn natuurlijk dé gasten.

Fleur

Barvrouw

Het gras is altijd groener bij de buren. Zo kwam Fleur op een dag binnengelopen en het eerste wat ze zei was: ''Hoi! Ik ben Fleur en ik kom hier werken''. Het ijs was gelijk gebroken en Anneke en Fleur hebben nog uren gebabbeld. Wat ze zegt, maakt ze waar dus bestel maar bij haar.

Martine

Barvrouw

Martine is het zonnetje van Anneke! Ze is altijd vrolijk en staat elke dag klaar om er een top dag of avond van te maken. Als je Martine ziet, dan weet je zeker dat je niet droog komt te staan.

Pepijn

Barman

Al lang voordat Pepijn het team kwam versterken, had hij al een grote passie voor (de tap van) Anneke. Hij was er sowieso al elke zondag te vinden. Inmiddels werkt Pepijn met veel plezier bij het leukste café van Nijmegen, waar hij keer op keer zijn “skills” laat zien!

Serena

Barvrouw

Quint

Barman

Guusje

Barvrouw

Charan

Barman

Marthe

Barvrouw

Jozef

Barman

Inga

Barvrouw

Inga kwam op een zomerse dag binnen gewandeld en is niet meer bij Anneke weggegaan. Ze werkt al een tijdje en is gelukkig van plan om nog langer te blijven plakken. Je ziet het meteen als Inga er is, want met een glimlach op haar gezicht bedient ze met zorg alle gasten.